Υλικά για 6 άτομα
1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
500 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 πιπεριά σε ροδέλες
200 γραμμάρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές του γλυκού δεντρολίβανο τριμμένο
150 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
2 κουταλιές της σούπας ντοματούλες λιαστές ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
300 γραμμάρια κόκκινο ξηρό κρασί
2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
Αλατοπίπερo
200 γραμμάρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές του γλυκού δεντρολίβανο τριμμένο
150 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
2 κουταλιές της σούπας ντοματούλες λιαστές ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
300 γραμμάρια κόκκινο ξηρό κρασί
2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
Αλατοπίπερo
Εκτέλεση
Για τη γέμιση- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε ελαφρά το σκόρδο μαζί με τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε την πιπεριά, το δενδρολίβανο και το μπέικον ψιλοκομμένο.
- Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε τον κιμά και τηγανίζουμε για 8 με 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τη λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη, το αλεύρι και το κρασί. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για ακόμα 10 λεπτά.
- Βάζουμε τα 3 πρώτα χωριάτικα φύλλα στον πάτο του ταψιού και αδειάζουμε το μείγμα με τον κιμά. Στη συνέχεια καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και τα σπρώχνουμε προς τα μέσα.
- Πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα και ψήνουμε για 40 με 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει.